Schanskorven

Heyrman – De Roeck nv plaatst als aannemer reeds decennia lang schanskorven als oeverversteving of als grondkering. Op ons depot te Beveren beschikken wij over een toonpark. Wij nodigen u dan ook graag eens uit om ons toonpark te komen bezoeken. U kan bij ons terecht voor zowel voor levering als plaatsing. Onze offertes zijn steeds gratis en vrijblijvend. Uiteraard verstrekken wij u ook graag het nodige advies.
 

UITLEG EN INDELING

Geweven schanskorven

Geweven schanskorven zijn schanskorven bestaande uit geweven, flexibele draad-netten met zeskantige (hexagonale) mazen.

Gelaste schanskorven

Gelaste schanskorven hebben vierkante of rechthoekige mazen. Gelaste schanskorven zijn veel stijver en strakker van uitzicht dan geweven schanskorven, ook al omdat ze meestal een dikkere draaddiameter hebben.

 

TOEPASSINGEN

Geweven schanskorven worden hoofdzakelijk gebruikt in de waterbouw (als oeververdediging of als bodem van een waterloop) of als grondkering. Gelaste schanskorven worden eerder voor decoratieve doeleinden gebruikt (bvb. keermuren, tuinmuren, geluidsmuren, gevelbekledingen, bladkorven, …). Omdat schanskorven overwegend gevuld worden met stenen, bieden wij u ook zowat alle mogelijke (steen)vullingen aan, evenals een hele reeks toebehoren (geotextiel, clips, bindtoestellen, …)

Voordelen van schanskorven

- Waterdoorlatend
- Duurzaam: Betafence schanskorven hebben een levensverwachting van 60 jaar in een milde omgeving
- Onderhoudsvrij : schanskorven gevuld met stenen vereisen geen onderhoud, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een haag die moet geknipt worden of eentuinscherm dat moet herschilderd worden.
- Grote verscheidenheid aan opvulmogelijkheden
- Esthetisch : (gelaste) schanskorven hebben een grote decoratieve waarde
- Geluidswerend : schanskorfmuren opgevuld met stenen zijn poreus en vangen geluid zeer goed op. Dit kan nog versterkt worden door de keuze van het
vulmateriaal (bvb. lava)
 
 

GELASTE BETAFENCE SCHANSKORVEN

Dit systeem onderscheidt zich van andere schanskorfsystemen door de snelle en uiterst eenvoudige opbouw. Dit systeem spaart de plaatser heel wat werkuren uit doordat ze voorgemonteerd en opgevouwd geleverd worden inclusief de spiralen om de bodem en het deksel dicht te maken, verstijvingsankers om uitbuiking te voor-komen en sluitingspinnen om schanskorven in de lengterichting te verbinden. Deze toebehoren worden in de benodigde hoeveelheid in de korf verpakt.

Omdat u in tegenstelling tot het systeem van losse panelen ook geen gereedschap nodig hebt, zijn Betafence-schanskorven dus zeer éénvoudig te installeren door particulieren zelf.
Klik hier om de installatiegids te bekijken
Klik hier voor Betafence folder 1
Klik hier voor Betafence folder 2

 

Specificaties

- De Betafence schanskorven zijn om de meter voorzien van een tussenschot.
- Betafence schanskorven hebben standaard een Zincalu ® Ultra-coating (95 % zink + 5 % aluminium) met een levensverwachting tot 60 jaar in een milde omgeving.
- Daarnaast (niet-standaard) kunnen ook nog schanskorven met een PVC-coating (gegalvaniseerd +/- 240gr/m + PVC 0,50mm) met een
levensverwachting tot 120 jaar geleverd worden.
- De draaddiameter is 3mm, 4,55mm of 3/4,55mm (frontpaneel = 4,55mm, andere panelen = 3mm). Als ervaren plaatser adviseren wij draaddiameter 4,55mm om een mooi en strak resultaat te bekomen. Wij plaatsen in principe zelf geen schanskorven met een draaddiameter van 3mm.
- De maasopening van deze schanskorven is 76,2mm x 76,2mm.
 

Afmetingen

Klik hier om de tabel met standaardafmetingen te bekijken. Uiteraard kan u bij ons ook terecht voor maatwerk schanskorven, maar ze hebben wel een langere levertijd (4 tot 6 weken).
 

Specifieke voordelen van Betafence schanskorven

De kernvoordelen van de Betafence gabions zijn :
- Zeer snelle en makkelijke opbouw waardoor deze schanskorven ook uiterst geschikt zijn voor particulieren
- Geen machines nodig voor het installeren van de korven
- Duurzaam : lange levensverwachting - Installatiebrochure bij levering
- Verkrijgbaar in diverse afmetingen tot 5 m lang - Gepatenteerd systeem - Sterk door sluiting met spiralen
- Uniek pinsluitingssysteem om de gabions aaneen te voegen
- Plat en opgevouwd verpakt om het transport te vergemakkelijken
 

Vullen van de schanskorven

Omwille van de maasopening 76,2 x 76,2 mm zijn Betafence-schanskorven uiterst geschikt om te vullen met stenen. Klik hier om ons gamma steenvullingen te bekijken.

Naast het zorgvuldig vullen van de schanskorven raden wij aan om de schanskorven steeds op een egale, gewapende fundering te plaatsen, ook bij een beperkte hoogte. Wij raden dit niet enkel aan omwille van de stabiliteit maar ook en vooral om esthetische redenen. Zelfs een geringe oneffenheid in het steunvlak, is zichtbaar in het boven-vlak.
 

Kwaliteit

De Hesco-Concertainer schanskorven van Betafence heeft een BBA certificaat (British Board of Association) en zijn ook CE gecertificeerd.
 

Losse Panelen

Bij het systeem van "losse panelen" wordt de schanskorf door de plaatser zelf gemonteerd (geassembleerd) met verschillende gepuntlaste panelen. D.w.z. dat er een bepaalde hoeveelheid van verschillende losse, individuele, gelaste schanskorfpanelen + toebehoren worden geleverd die door de plaatser op de werf aan elkaar worden verbonden tot een geheel. Het verbinden van de schanskorfmuur gebeurt meestal d.m.v. clips. Deze clips worden met behulp van een pneumatisch bindpistool aan de schanskorfpanelen geschoten.
Om het pneumatisch bindpistool van luchtdruk te voorzien, heeft u een compressor nodig. Een pneumatisch bindpistool kan u bij ons kopen of huren. Een compressor kan u bij ons enkel huren.
Om uitbuiking te voorkomen worden verstijvingsankers met de panelen meegeleverd. De verstijvingsankers verbinden de achterzijde en de voorzijde van de schanskorfmuur.
 

Specificaties

In principe wordt in de lengterichting om de meter een tussenschot voorzien. Schanskorfpanelen zijn standaard voorzien van een Zincalu coating (95 % zink + 5 % aluminium). Andere mogelijk coatings zijn : Zink (100% zink), PVC-coating en INOX 304. De standaard maasopeningen zijn 100 x 50 mm, 100 x 100mm, 50 x 50 mm en 75 x 75 mm. De draaddiameter is standaard 4,5 mm voor de zichtbare panelen en 4 mm voor de tussenschotten. Ook dunnere of dikkere draaddiameters zijn mogelijk. Doch wij raden aan om een draaddiameter te nemen van minimum 4 mm.
 

Afmetingen

Schanskorfmuren opgebouwd uit schanskorfpanelen worden steeds per project aangeboden.
 

Specifieke voordelen van het gelaste panelensysteem

- Relatief goedkoop qua aankoop van de materialen (palen) omdat er minder panelen gebruikt worden (bvb. toplaag is ook bodem voor volgende korf)
- Duurzaam : lange levensverwachting
 

Vullen van de schanskorven

Idem als Betafence-schanskorven
 

 

Referenties en foto'sMeer foto's

Siergrinden, Steenvulling (Rotsen) en Reuzenkeien

Omdat schanskorven overwegend gevuld worden met stenen, bieden wij u ook zowat alle mogelijke (steen)vullingen aan. Daarnaast biedt N.V. Heyrman - De Roeck sinds 2008 een ruim gamma siergrind aan. Ook voor reuzekeien en een paar speciale producten kan u bij ons terecht. Sinds dit jaar bieden wij ook Nidagravel aan.

 

STEENVULLINGEN

Volgende steensoorten kunnen gebruikt worden voor het opvullen van schanskorven en kunnen bij ons verkregen worden


 
Blauwe Rotssteen
Gele Ardenner Rotssteen
Grauwacke
Lavasteen
Zwarte Basalt
Moräne Keien
Maaskeien
Moräne Keien
Yellow Sun
Donkergrijze Ardenner
Gres Tricolore
Gele Breuksteen
 

 

SIERGRINDEN EN SIERSPLITTEN

N.V. Heyrman - De Roeck biedt een ruim assortiment (sier)grinden (niet-gebroken, gerond materiaal) en (sier)splitten (gebroken, hoekig materiaal) aan. Onderstaand vindt u een overzicht van het assortiment van grinden en splitten die u bij ons standaard kan verkrijgen. Deze materialen kunnen zowel los als in big bag geleverd worden.


 
Berggrind
Castlegrind
Flackhorngrind
Icy Grey (Baltic Grey)
Morainegrind
Witte grind
Lavasplit (Vijverfiltering)
Canadian Slate Groen
Canadian Slate Paars
Canadian Slate Zwart
Cabbrosplit
Granietsplit Lilarood
Grauwackesplit
Icy Blue Split
Jaumontsplit
Kalksteensplit Grijs
Kwartsietsplit Geel
Kwartsietsplit Lilagrijs
Basaltsplit
Lysitsplit
Mijnsteensplit
Kalksteensplit Geel
Moränesplit
Porfiersplit Groen
Toscanesplit
Yellow Sunsplit

 

REUZENKEIEN

Onderstaand vindt u een overzicht van het assortiment van grinden en splitten die u bij ons standaard kan verkrijgen. Deze reuzekeien, ook wel findlinge genoemd, zijn beschikbaar in een kaliber van 20 cm tot 150 cm (van 20 kg tot 2 ton).


 
Basaltfindling
Gabbrofindling
Granietfindling
Grauwackefindling
Kalksteenfindling
Kwartsietfindling
Maaskeienfindling

SPECIALS

 

Mozaikkeien

Portugese Granietkeien Donkergrijs
Zweedse Granietkeien
Portugese Granietkeien Lichtgrijs
Basaltkeien
 

Grauwacke Muurstenen

Grauwacke muurstenen zijn gezaagde stenen die op elkaar gestapeld of gemetst worden. Grauwacke muurstenen worden steeds gepalletiseerd of in big bag geleverd. Ze kunnen eventueel ook gebruikt worden om schanskorven te vullen.
Grauwacke Muurstenen
 

Grauwacke Flachkorn

Grauwacke Flachkorn is een geelrode, milieuvriendelijke halfverharding die uiterst geschikt is voor wandel- en fietspaden, maar ook als oprit kan gebruikt worden. Deze halfverharding is een verbeterd alternatief voor dolomiet. Het standaardkaliber is 0/12 mm.

NIDAGRAVEL

Nidagravel zijn witte platen met honinggraatstructuur die worden opgevuld met grind. De mazen met een diameter van 37 mm worden aan de onderzijde bekleed met poreus geotextiel. Het product wordt in plaatvorm geleverd. Ze zijn licht en drukbestendig en hebben tot doel terreinen bestaande uit grind en kiezel te versterken en te stabiliseren.

Ze beschikken over zeer goede resistentie tegen agressieve producten, micro-organismes en knaagdieren. Om Nidagravel te vullen heeft u een laag van 5 cm grind nodig.

Meer info over Nidagravel vindt u op www.nidagravel.be

Tropisch Hardhout

Heyrman – De Roeck nv, al jaren gespecialiseerd in het plaatsen van betuiningen, aanlegsteigers, loopdekken en bruggen in hardhout, biedt dit hout nu ook te koop aan. Wij leveren volgende producten in tropisch hardhout: palen, balken, latten, terrasplanken, strips, schotten, vlechtmatten, palissades en damwand. Wat de terrasplanken betreft, daarvoor kunnen wij ook de terrasvijzen aanbieden.
 

TROPISCH HARDHOUTEN PALEN

De specialiteit van Heyrman – De Roeck zijn palen in tropisch hardhout duurzaamheidsklasse 1 en in het bijzonder palen in de houtsoort azobé, ingedeeld in de hoogst mogelijke klasse : D 70. Wij beschikken in ons depot te Beveren steeds over een grote voorraad gepunte en ongepunte azobépalen.

Volgende afmetingen hebben wij in principe steeds in stock :

- Lengte 0,50m : 4 x 4 cm
- Lengte 0,80m : 4 x 4 cm
- Lengte 1,00m : 4 x 4 cm
- Lengte 1,20m : 4 x 4 cm
- Lengte 1,50m : 5 x 5 cm
- Lengte 2,00m : 5 x 5 cm ; 6 x 6 cm ; 6 x 6 cm ongepunt ; 7 x 7 cm ;
- Lengte 2,00m : 8 x 8 cm ; 10 x 10 cm
- Lengte 2,50m : 6 x 6 cm ; 7 x 7 cm ; 8 x 8 cm
- Lengte 2,75m : 6 x 6 cm ; 7 x 7 cm ; 8 x 8 cm
- Lengte 3,00m : 6 x 6 cm ; 7 x 7 cm ; 8 x 8 cm ; 10 x 10 cm
- Lengte 3,50m : 8 x 8 cm ; 10 x 10 cm
- Lengte 4,00m : 8 x 8 cm ; 10 x 10 cm
- Lengte 5,00m : 10 x 10 cm ; 15 x 15 cm
- Lengte 5,50m : 10 x 10 cm
- Lengte 6,00m : 10 x 10 cm ; 15 x 15 cm

Bovenvermeld palen zijn standaard gezaagd. Eventueel kunnen wij ook geschaafde palen aanbieden.

Naast bovenvermelde afmetingen op voorraad kunnen wij u ook andere afmetingen en andere houtsoorten op bestelling aanbieden. Ook bijhorende (inox)bouten en geotextiel (vliesdoek) kunnen wij leveren.

TERRASPLANKEN

Wij bieden geprofileerde en ongeprofileerde terrasplanken (dekdelen) duurzaamheidsklasse 1 aan. Momenteel hebben wij volgende types, houtsoorten en afmetingen in voorraad

- dubbelzijdig geprofileerde terrasplanken 25 mm x 145 mm in tali
- dubbel geprofileerde terrasplanken 45 mm x 195 mm in bangkirai
- terrasplanken zonder profiel 25 mm x 145 mm in ipé
- terrasplanken zonder profiel 27 mm x 170 mm in padouk

ANDERE HARDHOUTEN MATERIALEN

Naast vierkante palen kunnen we ook nog volgende marterialen aanbieden in tropisch hardhout duurzaamheidsklasse 1 :

- Balken en (kant)planken : wij hebben steeds balken 4 x 20 cm en 5 x 20 cm in azobé op stock
- Azobéschotten met een hoogte van 30 cm, 40 cm, 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm, 90 cm, 100 cm, 110 cm, 120 cm, 130 cm en 140 cm. (de meeste van de deze
afmetingen hebben wij steeds op stock)
- Azobévlechtmatten met een hoogte van 30, 50 cm en 60 cm (andere hoogtes op aanvraag)
- Damwanden
- Palissades
- Strips met een dikte van 6mm, 10 mm en 15 mm